Съставки

Точно съчетание от природа и наука

Продуктите на Barnängen съдържат точното съчетание от природа и наука. Осигуряват балансирана грижа с веган формули и до 95% съставки от натурален произход. 

Съставки, вдъхновени от Швеция

Съставките на Barnängen, вдъхновени от Севера, напомнят за шведски пейзаж, светлина, море и дървета, които създават уникален оазис от редки и разнообразни растения, билки и хранителни съставки, които шведите използват и на които се доверяват от векове.

 

В резултат на това, северните диви плодове, като дива къпина, емблематичната бреза и бъз се влагат в продуктите за грижа за тялото на Barnängen и се комбинират с научно изследвани формули заложени в емблематичния Cold Cream. Една доказана рецепта за красота, известна със свойствата да защитава кожата от сухота и дразнене

 

 

 

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_oil_intense_480x430

Масло от дива роза

Дивата роза може да бъде открита в шведските поля край морето. Тези деликатни и ароматни цветя разпръскват уханен аромат, когато цъфтят. Берат се след първото заскрежаване и след това се сушат. Тези рози, също така, се използват за направата на „Nyponsoppa“, което е традиционно шведско ястие. Маслото от дива роза е познато като отличен източник на витамини A, C, D и Е, както и с богатото си съдържание на антиоксиданти. 

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_cloudberry_v2_480x430

Дива къпина

Швеция е родината на хиляди горски плодове, за които дори не сте подозирали. Традиционните за Лапландия диви къпини са едни от тях.  Те виреят предимно в арктически условия и тайга, характерни за най-северните части. Дивите къпини са едни от най-ценните и редки плодове на Земята, поради ограниченият достъп до тях и краткия период на беритба. Със своите овлажняващи свойства, те са идеалната съставка при продукти за защита на кожата.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_oat_480x430

Овес

Овесът расте в прохладните умерени климатични райони без прекомерни валежи.  Шведската природа е лагом (точното) място, за постигане на най-добри резултати при отглеждането на овеса. В днешно време овесът е добре позната съставка при поддържането на естествена и здрава кожа, предпазвайки я от изсушаване.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_elder_flower_480x430

Бъз

Бъзът е висок храст, който цъфти в началото на лятото с големи туфи от кремаво-бели цветчета. Със своя деликатен и завладяващ аромат, бъзът заема основно място в цветната палитра, по време на честванията на традиционните шведските тържества (Midsommar, в средата на лятото през м. Юни). Той се използва и при декорация на  маси или като традиционна освежаваща шведска напитка, носеща наименованието “Fläderblomssaft”. Богат на полифеноли, бъзът се използва в козметични лосиони и освежители за кожа, заради своите успокояващи и омекотяващи свойства.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_birch_480x430

Бреза

Брезата е широко разпространено дърво в северната част на света и то до такава степен, че видът Бяла Бреза – Ornäsbjörk в Швеция се възприема като национално дърво. В продължение на много години, листата и екстракт от бреза са намирали приложение в медицината и козметиката.  Като символ на регенерирането, Брезите притежават тонизиращи, омекотяващи и пречистващи свойства.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_floral_oil_480x430

Флорални масла

Midsommar или празника на лятното слънцестоене е сред най-обичаните и почитани тържества в Швеция. Хората празнуват настъпването на лятото със своите близки и приятели. Най-емблематичният елемент от празника е короната от цветя, която съчетава седем типично шведски цветя. Поверие гласи, че ако тези седем цветя се събират от седем различни градини и се поставят под възглавницата, през нощта бъдещата ви любов ще се разкрие в съня ви.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_sea_salt_480x430

Морска сол

През зимата, най-смелите шведи отиват на “Bada Isvak”, което означава „Баня в ледена дупка“. В скандинавските страни има традиция, според която първо изкопавате дупка в леда, а след това се потапяте в студената и солена вода, което ще доведе до раздвижване на кръвта и повдигане на тонуса. Къпането в ледената вода, комбинирана с реминализиращите свойства на солта, се превръща в уникален и здравословен ритуал хората от Севера.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_blueberry_480x430

Боровинка

Северните гори на Швеция са пълни с боровинки, които са повече от вкусен летен плод. Ако не се използват за сокове, мармалади или ястия като шведския боровинков пай Blåbärspaj, боровинките са познати като суперплода на Арктика, гарантирайки безупречна красота. Боровинките са богати на подхранващи вещества, антиоксиданти и флавоноиди, които им дават статус на суперплод.