Съставки

Точно съчетание от природа и наука

Шведите имат силна връзка с природата. Тя е много присърце дори на хората, живеещи в града. Тъй като природата е важна част от живота на хората на Север, решихме да я пренесем във всеки един наш продукт, съдържащ в себе си добре познати съставки от Швеция.

Съставки, вдъхновени от Швеция

Съставките на Barnängen, вдъхновени от Севера, напомнят за шведски пейзаж, светлина, море и дървета, които създават уникален оазис от редки и разнообразни растения, билки и хранителни съставки, които шведите използват и на които се доверяват от векове.

 

В резултат на това, северните диви плодове, като дива къпина, емблематичната бреза и бъз се влагат в продуктите за грижа за тялото на Barnängen и се комбинират с научно изследвани формули заложени в емблематичния Cold Cream. Една доказана рецепта за красота, известна със свойствата да защитава кожата от сухота и дразнене

 

 

 

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_cloudberry_v2_480x430

Дива къпина

Швеция е родината на хиляди горски плодове, за които дори не сте подозирали. Традиционните за Лапландия диви къпини са едни от тях.  Те виреят предимно в арктически условия и тайга, характерни за най-северните части. Дивите къпини са едни от най-ценните и редки плодове на Земята, поради ограниченият достъп до тях и краткия период на беритба. Със своите овлажняващи свойства, те са идеалната съставка при продукти за защита на кожата.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_oat_480x430

Овес

Овесът расте в прохладните умерени климатични райони без прекомерни валежи.  Шведската природа е лагом (точното) място, за постигане на най-добри резултати при отглеждането на овеса. В днешно време овесът е добре позната съставка при поддържането на естествена и здрава кожа, предпазвайки я от изсушаване.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_elder_flower_480x430

Бъз

Бъзът е висок храст, който цъфти в началото на лятото с големи туфи от кремаво-бели цветчета. Със своя деликатен и завладяващ аромат, бъзът заема основно място в цветната палитра, по време на честванията на традиционните шведските тържества (Midsommar, в средата на лятото през м. Юни). Той се използва и при декорация на  маси или като традиционна освежаваща шведска напитка, носеща наименованието “Fläderblomssaft”. Богат на полифеноли, бъзът се използва в козметични лосиони и освежители за кожа, заради своите успокояващи и омекотяващи свойства.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_birch_480x430

Бреза

Брезата е широко разпространено дърво в северната част на света и то до такава степен, че видът Бяла Бреза – Ornäsbjörk в Швеция се възприема като национално дърво. В продължение на много години, листата и екстракт от бреза са намирали приложение в медицината и козметиката.  Като символ на регенерирането, Брезите притежават тонизиращи, омекотяващи и пречистващи свойства.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_floral_oil_480x430

Флорални масла

Midsommar или празника на лятното слънцестоене е сред най-обичаните и почитани тържества в Швеция. Хората празнуват настъпването на лятото със своите близки и приятели. Най-емблематичният елемент от празника е короната от цветя, която съчетава седем типично шведски цветя. Поверие гласи, че ако тези седем цветя се събират от седем различни градини и се поставят под възглавницата, през нощта бъдещата ви любов ще се разкрие в съня ви.

barnangen_com_swedish_inspired_ingredients_sea_salt_480x430

Морска сол

През зимата, най-смелите шведи отиват на “Bada Isvak”, което означава „Баня в ледена дупка“. В скандинавските страни има традиция, според която първо изкопавате дупка в леда, а след това се потапяте в студената и солена вода, което ще доведе до раздвижване на кръвта и повдигане на тонуса. Къпането в ледената вода, комбинирана с реминализиращите свойства на солта, се превръща в уникален и здравословен ритуал хората от Севера.